Aktivnosti u okolici
Planina Skradska 23 51311 Skrad
09:00 - 10:00 Check OUT
14:00 - 20:00 Check IN
00385 98 59 23 21

Pretraži stranicu

Prostor Gorskog kotara je najšumovitije područje Hrvatske. Obiluje s mnogobrojnim prirodnim ljepotama i gospodarskim vrijednostima. Ovaj dio gorskog kotara je u neposrednom zaleđu jadranskog, razvijenog turističkog područja, a povezano je brzim prometnicama središtem Rijeke i Zagreba.

Znanstvena i druga istraživanja doprinijela su u zakonskom zaštićivanju raznim stupnjevima zaštite prirode, od nacionalnog parka i strogih rezervata, do specijalnih šumskih, botaničkih, geomorfoloških i drugih rezervata, park šuma i drugih spomenika prirode.

Sjeverozapadnim dijelom dominira Risnjak, koji je zbog mnogih prirodnih kvaliteta još 1953.g. proglašen Nacionalnim parkom na oko 3000 ha površine. Iznad bujnih zelenih šuma diže se stjenoviti masivni vrh na 1528 metar nadmorske visine, s kojeg se otvara jedan od najljepših vidika u našim planinama.

Planinski masiv Snježnika, smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka, odlikuje se bogatstvom vegetacijskog pokrova. Vrh Snježnika (1506 m) je kamenit, okružen cvjetnim planinskim livadama, sa kojeg se otvara prekrasan pogled na sve četiri strane svijeta.

Osim spomenute dvije, ovaj dio Gorskog kotara obuhvaća planine Okrugljak, Špičasti vrh, Skradski vrh, Dragomalj, Rudnik, Jelenc, Crni vrh, Fratar, Obruč, Kamenjak. Vrhovi ovih planina većinom su kameniti, bez šumskog pokrivača, pa omogućuju neometan pogled u svim smjerovima.

Istraži aktivnosti 

Planinarske karte i staze
https://planinarski-portal.org/karta/45.420166/14.921370/14/

Planinarski portal 
https://planinarenje.hr/podrucja/gorski-kotar-sjeverni-dio

Pronađite nas na interaktivnoj karti