AKTIVNOSTI

Ovdje vam predstavljamo neke najzanimljivije znamenitosti koje obavezno morate posjetiti i doživiti za vrijeme boravka kod nas!
Ljubitelji aktivnosti i sporta mogu uživati u biciklizmu, lovu i ribolovu, raftingu na rijeci Kupi udaljenoj 7 km od Skrada. Ukoliko vam ni to nije dovoljno preporučamo izlete na izvor Kupice, Lokvarsko jezero u kojem su uhvaćene neke od najvećih pastrva na svijetu, park šumu Golubinjak, Fužinarsko jezero, kanjon "Kamačnik", a planinari će svakako uživati u penjanju na poznati Skradski vrh. Tu je i nekoliko vidikovaca. Kavranova stijena, simbol Skrada, ogromna kamena gromada u obliku ljudske glave, proviruje iz bjelogorične šume na obroncima Skradskog vrha. Nedaleko od Kavranove stijene je vidikovac Perič sa posebnim pogledom na Skrad i Kupsku dolinu.
Copyright 2014  www.apartman-zibar.com    All Rights Reserved.
O NAMA                  CJENIK                   KONTAKT                  APARTMAN                 AKTIVNOSTI 
APARTMAN ZIBAR
SKRAD
Nikako ne propustite posjetiti  izletište Zeleni Vir koje ima nekoliko pješačkh i planinskih staza. Riječ je o snažnom izvoru na dnu plitke, prostrane spilje nad čijim su se ulazom nadvile okomite stijene visoke 70 m, niz koje se ruši živopisan slap stvarajući blistavu vodenu zavjesu. Dobio je ime po zelenkastoj boji vode u jezercu koje nastaje u spilji.
Druga atraktivnost je 800 metara dugačak kanjon Vražiji prolaz, jedan od najljepših kanjona Hrvatske, zloglasnog imena, ali rajske ljepote, te Muževu hišu, spilju koja je nekadašnjem stanovništvu Skrada služila kao utočište od Turaka.
U Skradu se posebno njeguje i tradicija gljivarstva u šumama koje ga okružuju i u kojima ćete naći mnoštvo različitih vrsta jestivih gljiva. Poznat je i liker od borovnica koji je autohtoni proizvod skradskog kraja, te ga možete nabaviti na obližnjem OPG-u.
Prilikom Vašeg posjeta u zimskom razdoblju, moći ćete uživati u zimskim radostima, grudanju, sanjkanju i skijanju…
Ljubazni domaćini obećavaju da će Vam to biti jedan od zanimljivijih odmora.


brojac poseta
BROJ POSJETA
KORISNI LINKOVI

SKRAD.com
TZ SKRAD

Web Page Maker, create your own web pages.